CANDY Lavender Frilled Top

Az AZALEAS és REVIVAL szériákból megismert, levendula alapon margarétás díszítésével készült Lavender ruha és korzet signature testvére a Lavender Frille Top –  azoknak, akik szeretik a vállfodrokat, a selyem és a puha tüll érintését, és a halványlila tüll játékát az arcuk körül.

A Frille Top fodrai ismerősek lehetnek az AZALEAS széria Scarlet és Majális korzetei kapcsán, de a REVIVAL Fédra korzete nyomán is.

A Lavender Frille Top két rétegű, összesen három méter selyem bélése puhán simul bőrödhöz; a levendula, halványlila margarétás és fehér tüll anyagokból pedig 4 métert használtam fel a Top és 1.5 métert a dupla vállfodros ujjak elkészítéséhez.

Kényelmed érdekében a Top felül és derék vonalában is gumírozott, jótékonyan követve a tested vonalát – ars poeticám, hogy ruházatunk elsődleges funkciója a kényelem, így ennél az Y Konszept darabnál is erre törekedtem.

Az én ruháimban nyugodtan lehet enni, nem számít, hogy felszedtél-e néhány kilót az ünnepek alatt, vagy éppen mennyire érzed magad komfortosan a testedben – igyekeztem olyan darabokat tervezni, amikben megérted: nem a ruha a lényeg, hanem te, te teszed azt széppé és minden hétköznapi alkalmat különlegessé.

A Lavender Frille Tophoz véleményem szerint hűvös májusi hajnal, vállunkra terített laza ballonkabát és Tóth Árpád versek illenek.

A Lavender Frille Topot kérlek, maximum 30 Celsius fokon mosd, alacsony centrifugaszámon, mosózsákban, és fektetve szárítsd.

Elérhető méretei: S-M és L-XL – a mérettáblázatot itt találod:

 

 

 

A képeken csodálatos Édua S-M méretű Lavender Frille Topot visel – Édua konfekconális mérete M, magassága pedig 173 cm. A hajában látható kiegészítő pedig egy L méretű AZALEAS Lavender #zerowaste scrunchie, ami szintén rendelhető.

Leírás

De mi a CANDY széria?

Amikor elindítottam az Y Konszeptet, szerettem volna olyan termékvonalat is, amely a lehetőségekhez képest mindenki pénztárcájához igazított – így készült el az Y Konszept Signature széria, sokatok kedvence, ami az elmúlt éveim, életem történetét dolgozza fel a költészet és kultúrmisszió projekt mellett hazai vállalkozás által szitázva pólókra, pulóverekre, hudikra, kézzel festett levendula és rózsa darabokkal.

Ugyanígy szerettem volna a couture darabok kapcsán is egy vonalat, amely az AZALEAS és REVIVAL darabok Signature szériája – ez a CANDY.

A CANDY darabok az AZALEAS és a REVIVAL kollekciók ‘ready-to-wear’ testvérei.

Az eddig megszokott anyaghasználat marad, ahogyan a szabásminták, mintadarabok, gyártás és fejlesztés folyamatai is 100%-ban a két kezem által, Budapest felett a harmadik emeleti Y Konszept bázison zajlottak – minden fodor, minden öltés, minden minta centiméterről-centiméterre az én munkám, amiről rengeteget tudnék mesélni nektek, és talán majd meg is teszem, ha kíváncsiak vagytok rá.

Együtt nőttünk fel, a márka meg én – sőt, még mindig növünk fel -, és sokan az évek során csatlakoztatok hozzám, még többen pedig indulás óta itt vagytok, amiért nagyon hálás vagyok.

Amikor elkészül egy-egy új széria, mindig nehéz döntések előtt állok – ha magamat választom, az azt jelenti, egy átlag kereső számára megfizethetetlen darabok készülnek, ha pedig titeket, akkor ez azt jelenti, az időm, az energiám, a tervezésbe, szabászatba, gyártásba fektetett összeg is legjobb esetben nullszaldós lesz, én ingyen vagy majdnem ingyen dolgozom (az AZALEAS esetében például 300 Forintos órabérem volt), és minden bevételem az általam támogatott (női) vállalkozókhoz kerül, így igyekszem úgy dönteni, hogy egy couture széria mellé mindig szülessen egy ready-to-wear is, ezáltal megteremtve az egyensúlyt.

Nem vagyok üzletember, nem tudok mindig következetes lenni, hiszen sokszor a szívemre hallgatok.

Művész vagyok, egy teljesen más dimenzióban élek és alkotok, következetes és következetlen vagyok, igyekszem tanulni a hibákból, igyekszem vissza- és előre is nézni, és igyekszem a legjobb formámat nyújtani, mindig.

Ami pedig messze nem tökéletes.

Az, hogy ezt az utat választottam, sosem azt jelentette, hogy ez könnyű lesz – sosem könnyű, sokszor szívfacsaró, máskor lebegtetően boldoggá tesz, sokszor elszigetel, máskor utakat nyit meg.

Az egyik napon tüllből felhúzott elefántcsont-toronyban élek, melynek a falait én emeltem; máskor pedig hideg, számokon alapuló döntéseket kell meghoznom.

De mindegy is – most nem ez a fontos, csak szerettem volna megmutatni, mi és hogyan történik.

Szó szót követ, a lényeg pedig háttérbe szorult – csak szerettem volna elmondani a CANDY széria születésének hátterét, alapötletét, és hogy mi alapján, hogyan is készül egy-egy széria nálam.

A CANDY darabok egy signature széria az AZALEAS és a REVIVAL nyomán, mindez a jellegzetes Lavender, La Vie en Rose és Fédra anyagokkal tőlem, a legnagyobb szeretettel készítve Nektek.

Ölellek titeket,

Eszter