MAGDA sziromgallérú szaténruha tüllel

44.900 Ft

Magda – 

Így neveztem el ezt a rajtam látható csodálatos csupatüll ruhát, melyet az egyik ezeréves textildarabomon található virág ihletett – a hegyes szirmok végül három rétegű hófehér puhatüll gallérrá szelídültek és az eredetileg tervezett jégzöld árnyalat is kékre változott, mire a fél perc alatt lefirkált skicc a tervezés, modellezés, szabászati- és gyártási folyamatok után megvalósult.

Imádtam minden egyes pillanatát – bár sok átvirrasztott éjszaka és több átdolgozott munkanap után már nem éreztem kezem-lábam, itt van az, ami miatt maximálisan megérte.

Magda a példa arra, hogyan indult el valami kézzel foghatóvá váló egy álmos szombat délután vasalt textília mintájából – a ruha készítéshez majdnem három méter babakék szatént és öt méter tüllt, a gallérhoz pedig két és fél méter tüllt használtunk.

A letisztult A vonal egyébként nagy kedvencem – szerintem ez a világ egyik legkényelmesebb fazonja, ami mindenkinek előnyös, és a szín is tudatos választás volt, ez a fajta kék számomra az “anyukám-kék”, ami mindig rá emlékeztet, nem véletlenül lett egyébként ez a kedvenc darabja tőlem.

A Magda gallér szirmait egyesével, kézzel szabjuk ki, ahogyan kézzel is illesztjük össze őket.

A V formájú hátkivágást felül egy, a szirmok között elrejtett, kézzel felvarrt gyöngygomb tartja össze.

Magda onesize méretezésű, így XS-L méretig méreteztük – amennyiben személyre szabott darabot szeretnél, keress bizalommal az eszter@ykonszept.com címen, vagy kattints a “Személyre szabottan szeretném!” gombra!

A Magda ruha – minden Y Konszept couture darabhoz hasonlóan – 100%-ban Magyarországon készült. A tervezési, szabászati és gyártási munkálatok hazai női varrodában zajlottak, ahogyan az Atelier széria lookbookjának elkészítéséhez is fiatal női vállalkozókkal dolgoztam együtt.

A Magda ruhához Ágai Ágnes A titkokat az ujjaimnak mondom el című könyvét ajánlom.

A képen M méretű Magda ruhát viselek; konfekcionális méretem szintén M, a magasságom pedig 162 cm.

A Magda ruha méretei:

 

 

 

Leírás

Az Y Konszept ATELIER személyre szabott, rád igazított darabokkal indult el a hat éves Y Konszept új szolgáltatásaként augusztus 14-én. 

A három darabos – Luce, Magda és Veronika – szériából álló ruhák 100%-ban Magyarországon készültek a tervezés, szabászat, gyártás és vizuális kommunikáció összes részletében, hazai női vállalkozók bevonásával.

Az elmúlt évek során a márka mindig is kiállt fontos társadalmi ügyekért, így a hazai kisvállalkozók helyzetére, a hazai piac nehézségeire is szeretné felhívni a figyelmet ezzel a döntéssel – közös munkára, együttműködésre buzdítva a hazai vállalkozói réteget, hiszen az etikus, minőségi piac közös érdekünk, nem csak nekünk, hanem a jövő generációja számára is.

Az ATELIER vonal a márka új alapköve, és új irányának meghatározója is – az elmúlt évek nehézségei után a fájdalmakat, kudarcot, lemondást és harcokat tüllökbe puhítva adtam át; kézzel szabott virágszirmokba és rebbenő rózsaszínekbe kapaszkodva igyekszem előre nézni, és a belső világomra fókuszálni, ahol a fények puhák, a gombok gyöngyházan csillognak, és a fejünk felett mindig kristálytiszta a kék  égbolt.

A képeket Mikóczi Barbi készítette, a szetteket pedig Salvai Ramona stylingolta.

A sminket nagyon köszönöm Vascsák Anasztáziának, és a segítséget MAC Cosmetics Hungary részéről.

 A képeken látható ékszereket Németh Franciska készítette.

Köszönöm mindannyiótoknak, hogy ennyire hittetek bennem. 

 

 

 

További információk

Szín

Égszínkék