ATELIER

Az Y Konszept ATELIER nem kifejezetten kollekció – inkább egy fontos történet elmeséléshez készített jelmezek.

Több, mint egy év és a hátam mögött és előttem álló nehézségek ellenére végre először izgatottságot és eufóriát éreztem a darabok tervezése és készítése során – nem is emlékeztem, hogy ilyen érzés élni, és hogy ennyire érdemes. A folyamat során hosszú idő után nem a közérthetőség vagy a profitorientált hozzáállás vezérelt – csak szerettem volna valamit, amivel ünnepelhetem, hogy végre kimásztunk ebből a hatalmas gödörből.

Sokkal volt ez inkább önfeledt játék; a bennem lévő bizakodás textillé formálása, és a remény éterisége, hogy bár a dolgok változnak, remélhetőleg mi is tudunk változni velük, különben fejlődés sincs.A Veronika, Magda és újragondolt Luce darabok kimozdulás volt a komfortzónámból – mostanában egyre többször csinálom, igyekszem nem belül, a biztonságban megbújni, hanem szeretnék minél többet látni és tanulni -, és meglepő mondom ezekből csak egy volt puffos ujjú.

Így, ahogyan telik az idő, végre zárok le dolgokat, melyek át nem gondolt döntésekből, depresszív korszakokban megszületett ötletekből és folyamatos beszerzési és szervezési nehézségekből fakadtak – úgy tekintek erre, mint a feloldozásra, melynek minden részénél egyre közelebb kerülök egy egészségesebb, kiegyensúlyozott életmód, és ezzel együtt egy ezt a szellemiséget is követő Y Konszepthez.

Az ATELIER azt hiszem, a reményről szól. Arról, hogy hosszú idő után visszaülünk a lóra; leporoljuk kényelmesre kopott nadrágunkat, és elszántan kihúzzuk hátunkat; hogy előre nézzünk.

Az ATELIER darabok tervezése, anyagbeszerzése, szabászata és gyártása az eddigi couture darabokhoz hasonlóan 100%-ban Magyarországon zajlott, hazai női vállalkozókat támogatva.

A gyönyörű fényképeket Mikóczi Barbi készítette; a stylingot köszönöm Salvai Ramonának, a sminket pedig Vascsak Anasztáziának és a MAC-nek.

A képeken látható ékszereket Németh Franciska és Bocsó Blanka készítették.

ATELIER